KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: kącik czytelniczy

Epidemia egoizmu

„Epidemia egoizmu. Jak być konsekwentnym rodzicem i stawiać dziecku granice.” Autor: Amy McCready Wyd. Samo Sedno Poleca: M. Wasilewska-Badziak Kategoria: dla rodziców „Warto przeczytać w dzisiejszych czasach. Ostatnio znowu przypominamy sobie, jak ważne są kompetencje społeczne (uw...

Tata w budowie

05.10.2018
Tata w budowie

Tata w budowie

05.10.2018

„Tata w budowie – felietony o tym jak być ojcem i zwariować (ze szczęścia)” Autor: Tomasz Bułhak Wyd. Albatros Poleca: M. Wasilewska-Badziak Kategoria: dla rodziców „Tata w budowie. Felietony o tym, jak być ojcem i zwariować (ze szczęścia)” ...

Zachęcamy do zapoznania się z weekendową ofertą warsztatów literackich dla dzieci i rodziców organizowanych w Księgarni Dwie Siostry. Poleca: A. Zoń Kategoria: dla rodziców Oferta warsztatów jesiennych w Księgarni Dwie Siostry...

Zamiast klapsów

„Zamiast klapsów – Jak z szacunkiem i miłością wyznaczać dziecku granice” Wyd. przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę Poleca: M. Sałacińska Kategoria: dla rodziców, dla nauczycieli Broszura w formacie pdf dostępna po rozwinięciu wpisu. Zachęcamy do zapoznania si...

„Adaptacja dziecka do przedszkola: czynniki emocjonalne, społeczne i inne odgrywające rolę w gotowości dziecka do pójścia do przedszkola” Autor: Tomasz Polanowski Opub. przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę Poleca: M. Sałacińska Kategoria: dla rodziców Artykuł:  h...

Trudne tematy dla mamy i taty

„Trudne tematy dla mamy i taty, czyli jak wychować dziecko na człowieka” Autor: Anna Jankowska Wyd. Zielona Sowa Poleca: dyr M. Wasilewska-Badziak Kategoria: dla rodziców, dla nauczycieli Praktyczne ćwiczenia i wskazówki ułatwiające opanowanie sztuki komunikowania się z ...

Wielka księga wartości

„Wielka księga wartości – opowiadania o szczerości, tolerancji i innych ważnych sprawach” Autorzy: Teresa Blanch, Anna Gasol Wyd. Nasza Księgarnia Poleca: dyr M. Wasilewska-Badziak Kategoria: dla dzieci „Wielka księga wartości” to szesnaście niezwykłych opowieści, dzięki...

Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały...

„Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły.” Autorzy: Adele Faber, Elaine Mazlish Wyd. Media Rodzina Poleca: M. Sałacińska Kategoria: dla rodziców, dla nauczycieli Praktyczne ćwiczenia i wskazówki ułatwiające opanowanie sz...

Z dzieckiem w świat wartości

Z dzieckiem w świat wartości Autorzy: Irena Koźmińska, Elżbieta Olszewska Wyd. Prószyński i S-ka Poleca: M. Sałacińska Kategoria: dla rodziców, dla nauczycieli Dajmy każdemu dziecku kompas moralny na całe życie! Jak być autorytetem dla dziecka? Psycholodzy często porównują d...

Zachęcamy do zapoznania się z podstawowymi poradami dla rodziców, dotyczącymi bezpieczeństwa dzieci w internecie, obejmującymi m.in. kontakty z obcymi osobami w sieci, udostępniania prywatnych danych, nielegalnych treści. 10_porad_dla_rodzicow_internet-ulotka (pdf)...