KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia

Zabawa taneczna na świeżym powietrzu

W piątek, 8 października, nasze przedszkole odwiedził Teatr Prima, ale nie z przedstawieniem. Zorganizowali dla nas wspaniałą zabawę taneczną!  Nie zabrakło zabaw w kole oraz tańca w parach. Pomagaliśmy również Kopciuszkowi i poszukiwaniu grochu. Śmiechom i dobrej zabawie nie było końca. Zapraszamy do zap...

Próbny alarm

07.10.2021
Próbny alarm

Próbny alarm

07.10.2021

Jak co roku nasze przedszkole brało udział w ćwiczeniach ewakuacji na wypadek pożaru lub innego zagrożenia.  Próbny alarm poprzedzały pogadanki z nauczycielami na temat sygnału alarmowego oraz sposobu postępowania po jego usłyszeniu. Wszystkie grupy poradziły sobie bezbłędnie. Oby ćwiczenia nigdy nie mu...

Dzień chłopaka

Jagódki i Słoneczka świętowały Dzień Chłopaka. Szczegóły z przebiegu tego wyjątkowego dnia znajdziecie Państwo w zakładkach grupowych. Wszystkim chłopakom życzymy wszystkiego co najlepsze! ...

Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka

20 września obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Z tej okazji w naszym przedszkolu odbyła się wspaniała zabawa taneczna zakończona bajecznym pokazem baniek mydlanych.  Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami przebiegu dnia w poszczególnych zakładkach grupowych.   ...

Dmuchańce w przedszkolu

13.07.2021 w czasie dyżuru wakacyjnego w naszym przedszkolu pojawiły się dmuchane zjeżdżalnie dla dzieci. Każda grupa mogła skorzystać z letniego szaleństwa na naszym zaczarowanym podwórku. Atrakcja już po raz kolejny spotkała się z olbrzymim entuzjazmem u dzieci....

Film podsumowujący 30-lecie Przedszkola nr 126

Gorąco zachęcamy do obejrzenia filmu podsumowującego wydarzenia związane z obchodami 30-lecia naszego przedszkola. ...

Certyfikat uznania za udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym "Piękna Nasza Polska Cała"

W roku szkolnym 2020/21 dzieci z grupy Jagódek brały udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym " Piękna Nasza Polska Cała".  Projekt miał na celu min: - kształtowanie szacunku dla własnego państwa oraz poczucia tożsamości narodowej, - rozwijanie u dzieci zainteresowań symbolami narodowymi, - poznan...

Zakopanie Kapsuły Czasu z okazji 30-lecia Przedszkola Nr126

17 czerwca w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste zakopanie Kapsuły Czasu z okazji 30-lecia Przedszkola. Podczas tej szczególnej uroczystości w przedszkolu gościli Burmistrz Dzielnicy Ursynów Rober Kempa, Zastępca Burmistrza Klaudiusz Ostrowski oraz Naczelnik Wydziału Oświaty i Wychowania Joanna Sien...

Pożegnanie przedszkola

15 czerwca odbyło się oficjalne pożegnanie naszych wspaniałych zerówek.  Żegnamy dzieci z poczuciem, że w przedszkolu zdobyły ogrom umiejętności, wiedzy i są w pełni gotowi na nowe wyzwania, jakie przyniesie im szkoła.  Dziękujemy za wspólny czas i życzymy samych sukcesów i cudownych ...

Wycieczka do Parku Rozrywki Julinek

W czwartek, 9 czerwca, grupa Sówek odwiedziła Park Rozrywki Julinek, znajdujący się przy szkole cyrkowej. Na miejscu czekała nas moc atrakcji! Zaczęliśmy od zabaw na dmuchańcach, następnie w małych grupach graliśmy w Mini Golfa. Kolejnym punktem w harmonogramie były zabawy w wesołym miasteczku. Ścigaliśmy się ...