KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

AKTUALNOŚCI

Kampania Chroń dziecko w sieci

Zachęcamy do zapoznania z broszurą kampanii „Chroń dziecko w sieci”, której celem jest zapoznanie rodziców dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym z problemem szkodliwych treści w sieci, a także podkreślenie odpowiedzialności rodziców za bezpieczeństwo dzieci w internecie. Broszu...

Warsztaty dla rodziców - oferta KOPD

Zapraszamy do zapoznania z ofertą Komitetu Ochrony Praw Dzieci, w ramach której można skorzystać z bezpłatnych warsztatów dla rodziców: Warsztat-dla-rodziców-będacych-w-konflikcie-okołorozwodowym Dwudniowy-warsztat-dla-rodziców-w-sytuacji-rozstania-i-rozwodu/...

Prace konkursowe "Pisanka"

Kochane dzieci! Drodzy rodzice! Dziękujemy wam za wzięcie udziału w naszym konkursie plastyczno-technicznym pt. "Pisanka".  Prace przedstawione poniżej wykonali: Marysia- grupa IIA "Jagódki" Tomek- grupa IIA "Jagódki" Tomek- grupa IIC "Misiaki" Franek- grupa IIIA "Rybki" Julka- gru...

Życzenia Wielkanocne

Kochane Przedszkolaki, Drodzy Rodzice! Z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy Życzymy Wam zdrowia, szczęścia, spokoju, czasu dla siebie i bliskich. Niech ten czas wypełni Wasze serca nadzieją i radością. W imieniu swoim oraz wszystkich pracowników przedszkola Wesołych Świąt!  ...

Senior w koronie

Gorąco zapraszamy do udziału w drugiej edycji akcji "Senior w koronie". Warto pomagać, szczególnie teraz bądźmy dla siebie dobrzy! Szczegóły akcji na plakacie. Senior w koronie - plakat (pdf)...

Zawieszenie pracy stacjonarnej przedszkoli do 11 kwietnia

Do 11 kwietnia ograniczona zostanie praca stacjonarna przedszkoli, oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych oraz innych form wychowania przedszkolnego z pewnymi wyjątkami. Z uwagi na wysoki wzrost zachorowalności w kraju i konieczność zahamowania pandemii konieczne jest wprowadzenie czasowego ogranicze...