KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

CHRONIMY DZIECI

Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi udziału przedszkola w programie „Chronimy dzieci” oraz z materiałami dotyczącymi zapewniania dzieciom bezpieczeństwa, w tym ochrony przed przemocą.

Program „Chronimy dzieci” to program profilaktyki przemocy wobec dzieci, którego autorem i koordynatorem jest Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę. Link do szczegółów programu: chronimydzieci.pl.

Chronimy Dzieci

W ramach udziału w programie w naszym przedszkolu powstała i obowiązuje Polityka ochrony dzieci przed krzywdzeniem.

W 2020 roku przedszkole uzyskało Certyfikat Chronimy dzieci (pdf).

 

Szanowni Państwo, Przekazujemy Państwu bezpłatne numery, pod którymi można uzyskać pomoc w zależności od potrzeb:  https://przedszkole-nr-126.pl/strona/bezplatne-numery-pomocowe Numery będa dla Państwa dostępne w zakładce: dla rodziców....

Szanowni Państwo, Zapraszamy na warsztaty dla Rodziców nt. "Wychowanie bez przemocy, agresji i lęków", finansowane z budżetu Dzielnicy Ursynów. Szczegóły zostaną rozesłane do Państwa drogą mailową. Wychowanie bez przemocy, agresji i lęków (pdf)  ...

"Ważne sprawy przedszkolaka" - zapraszamy na wykład dla rodziców

Szanowni Rodzice, Dyrektor Przedszkola nr 126 wraz z Fundacją Europejskie Centrum Edukacji „Po Prostu” zapraszają do udziału w wykładzie interaktywnym pt. „WAŻNE SPRAWY PRZEDSZKOLAKA” Tematyka: Wpływ epidemii i obostrzeń, dystansowania na prawidłowy rozwój przedszkolaka; Za...

Niebieska Akademia Dobrych Relacji

Szanowni Państwo, Zachęcamy do udziału w warsztatach, konsultacjach i spotkaniach dla Rodziców i Opiekunów. Przekazujemy informację dotyczącą projektu  Niebieska Akademia Dobrych Relacji - Ursynów 2021  realizowanego przez Stowarzyszenie na Rzecz Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie "...

Infolinia dla dzieci, młodzieży i ich opiekunów

Szanowni Państwo, Przekazujemy informację otrzymaną z Ministerstwa Edukacji Narodowej w sprawie utworzenia bezpłatnej infolinii dla dzieci, młodzieży i ich opiekunów: W związku z rozpoczęciem nowego roku szkolnego 2021/2022, chcemy kontynuować pomoc dzieciom i młodzieży przeżywającym kłopoty i trudności, spo...

Podziękowanie za udział w programie "Bezpieczeństwo dziecka 3"

Już po raz kolejny uczestniczyliśmy w programie "Bezpieczeństwo dziecka" realizowanym przez Ośrodek Pomocy Pedagogicznej "Żyj zdrowo", finansowanym przez m.st. Warszawa. Nasze przedszkolaki brały udział w warsztatach "Od nieśmiałości do pewności" oraz "Dzieci swoje prawa maja". Podziękowanie za udział w projekcie "Be...

Od 1.VI. Zapraszamy do Poradni Zdrowia Psychicznego. Psychiatra dla dzieci i młodzieży, bez skierowania, bezpłatnie na NFZ. Kompleksowa opieka Psychiatryczno - Psychologiczno - Psychoterapeutyczna Zapisy tel.: 535 154 731  www.poradniepsychologicznekaarmed.pl...

Szanowni Państwo, W ramach współpracy z Ośrodkiem Pomocy Pedagogicznej "Żyj zdrowo" oraz Fundacją "Rozwód? Poczekaj!" gorąco zapraszamy do udziału w bezpłatnych warsztatach online dla Rodziców: 10 czerwca 2021 g. 17.30 "Rodzina w kryzysie - Jak zadbać o dziecko, gdy rodzice się rozstają?" 7 c...

Kampania Chroń dziecko w sieci

Zachęcamy do zapoznania z broszurą kampanii „Chroń dziecko w sieci”, której celem jest zapoznanie rodziców dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym z problemem szkodliwych treści w sieci, a także podkreślenie odpowiedzialności rodziców za bezpieczeństwo dzieci w internecie. Broszu...

Warsztaty dla rodziców - oferta KOPD

Zapraszamy do zapoznania z ofertą Komitetu Ochrony Praw Dzieci, w ramach której można skorzystać z bezpłatnych warsztatów dla rodziców: Warsztat-dla-rodziców-będacych-w-konflikcie-okołorozwodowym Dwudniowy-warsztat-dla-rodziców-w-sytuacji-rozstania-i-rozwodu/...

Kampania "Pandemia przemocy"

Kampania "Pandemia przemocy"

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

20 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka.Ten dzień był doskonałą okazją do zwiększenia świadomości na temat istnienia Konstytucji  o Prawach Dziecka oraz uświadomienie wszystkim, że dzieci mają swoje prawa i mogą z nich korzystać a także do kogo mogą zwrócić się o pomoc. Rybki wysłucha...

zajęcia 20.11 Krasnali

Dzień dobry,w piątek grupa krasnali obchodziła Dzień Praw Dziecka. Z tej okazji dzieci poznały swoje prawa oraz dowiedziały się do kogo mogą się zwrócić jeżeli te prawa zostaną złamane. Dzieci tańczyły przy muzyce, bawiły się w ogrodzie przedszkolnym oraz spędziły czas na zabawiePozdrawiam,Paulina Kołakowska

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

W dniu 20.11 jak co roku obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. Wspólnie poprowadziliśmy dyskusje na jakże ważny temat i poznaliśmy wybrane prawa dziecka

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka w Misiakach

20 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. Rozmawialiśmy o wybranych prawach dziecka a Misiaki wskazywały te ich zdaniem najważniejsze. Słuchaliśmy tematycznych piosenek oraz śpiewaliśmy "Piosenkę o Prawach Dziecka"....

Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka W Biedronkach

20 listopada obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka.

Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka

W piątek, 20 listopada, obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka. Na początku Sówki z pomocą metody "burzy mózgów" opowiadały co wiedzą i jakie znają prawa.  Następnie porównaliśmy je z prawami wynikającymi z Międzynarodowej Konwencji Praw Dziecka. Okazało się, że dzie...

Ogólnopolski Dzień Praw dziecka

Co roku 20 listopada wszystkie dzieci oraz nauczyciele przedszkola świętują Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka. Grupa Słoneczek, także uczciła ten dzień zajęciami na temat swoich praw. Dzieci uczyły się piosenki Wielkiej Orkiestry Dni naszych pt. „Prawa dziecka”, a także stworzyły grupowy plakat.  ...

Zaproszenie do współpracy

Szanowni Rodzice Przedszkolaków! W związku z uczestnictwem Przedszkola w projekcie "Bezpieczeństwo dziecka", Ośrodek Pomocy Pedagogicznej "Żyjmy zdrowo" oraz Fundacja "Rozwód? Poczekaj!" zapraszają Państwa do współpracy, której celem jest wzajemne wsparcie  w wychowywaniu dzieci, naby...

Drodzy Rodzice, przekazujemy Państwu informację związaną z bezpłatnymi konsultacjami dla ursynowskich rodzin borykających się z trudnymi obszarami wychowawczymi. Szczegóły dla zainteresowanych Rodziców znajdują się w załączonym pliku. Konsultacje finansowane są przez Urząd Dzielnicy Ursynów m.st....