KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

CHRONIMY DZIECI

Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi udziału przedszkola w programie „Chronimy dzieci” oraz z materiałami dotyczącymi zapewniania dzieciom bezpieczeństwa, w tym ochrony przed przemocą.

Program „Chronimy dzieci” to program profilaktyki przemocy wobec dzieci, którego autorem i koordynatorem jest Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę –chronimydzieci.pl/.

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

20 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka.Ten dzień był doskonałą okazją do zwiększenia świadomości na temat istnienia Konstytucji  o Prawach Dziecka oraz uświadomienie wszystkim, że dzieci mają swoje prawa i mogą z nich korzystać a także do kogo mogą zwrócić się o pomoc. Rybki wysłucha...

zajęcia 20.11 Krasnali

Dzień dobry,w piątek grupa krasnali obchodziła Dzień Praw Dziecka. Z tej okazji dzieci poznały swoje prawa oraz dowiedziały się do kogo mogą się zwrócić jeżeli te prawa zostaną złamane. Dzieci tańczyły przy muzyce, bawiły się w ogrodzie przedszkolnym oraz spędziły czas na zabawiePozdrawiam,Paulina Kołakowska

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

W dniu 20.11 jak co roku obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. Wspólnie poprowadziliśmy dyskusje na jakże ważny temat i poznaliśmy wybrane prawa dziecka

Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka w Misiakach

20 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. Rozmawialiśmy o wybranych prawach dziecka a Misiaki wskazywały te ich zdaniem najważniejsze. Słuchaliśmy tematycznych piosenek oraz śpiewaliśmy "Piosenkę o Prawach Dziecka"....

Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka W Biedronkach

20 listopada obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka.

Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka

W piątek, 20 listopada, obchodziliśmy Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka. Na początku Sówki z pomocą metody "burzy mózgów" opowiadały co wiedzą i jakie znają prawa.  Następnie porównaliśmy je z prawami wynikającymi z Międzynarodowej Konwencji Praw Dziecka. Okazało się, że dzie...

Ogólnopolski Dzień Praw dziecka

Co roku 20 listopada wszystkie dzieci oraz nauczyciele przedszkola świętują Ogólnopolski Dzień Praw Dziecka. Grupa Słoneczek, także uczciła ten dzień zajęciami na temat swoich praw. Dzieci uczyły się piosenki Wielkiej Orkiestry Dni naszych pt. „Prawa dziecka”, a także stworzyły grupowy plakat.  ...

Zaproszenie do współpracy

Szanowni Rodzice Przedszkolaków! W związku z uczestnictwem Przedszkola w projekcie "Bezpieczeństwo dziecka", Ośrodek Pomocy Pedagogicznej "Żyjmy zdrowo" oraz Fundacja "Rozwód? Poczekaj!" zapraszają Państwa do współpracy, której celem jest wzajemne wsparcie  w wychowywaniu dzieci, naby...

Drodzy Rodzice, przekazujemy Państwu informację związaną z bezpłatnymi konsultacjami dla ursynowskich rodzin borykających się z trudnymi obszarami wychowawczymi. Szczegóły dla zainteresowanych Rodziców znajdują się w załączonym pliku. Konsultacje finansowane są przez Urząd Dzielnicy Ursynów m.st....

Książka "Rodzina i ekrany - Relacje i bezpieczeństwo w świecie nowych technologii" to zbiór wywiadów dotyczący korzystania z urządzeń ekranowych przez wszystkich członków rodziny. Jest to materiał kampanii poświęconej uświadomieniu rodzicom problemu nadużywania urządzeń ekranowych przez nich samych...

Mamy prawa - zajęcia w Sówkach

Dziś w przedszkolu rozmawialiśmy o wyjątkowo ważnym dokumencie, jakim jest Deklaracja Praw Dziecka. Zajęcie miały na celu uświadomienie istnienia praw dziecka oraz tego co im gwarantują, np. prawo do zabawy, prawo do posiadania rodziny czy też prawo do posiadania własnego zdania/...

Szanowni Państwo, Uprzejmie informujemy o bezpłatnej ofercie Komitetu Ochrony Praw Dziecka skierowanej do rodziców. Szczegółowe informacje znajdują się na  www.kopd.pl : 1) Grupa psychoedukacyjno-wsparciowa dla rozwodzących się rodziców (grupa popołudniowa) http://kopd.pl/aktualn...

Gadki

30.06.2020

Gadki

30.06.2020

Zachęcamy rodziców do pobrania, a następnie wspólnej zabawy z dziećmi z cyklu „GADKI” – Karty pracy. Są to materiały kampanii poświęconej przeciwdziałaniu wykorzystywaniu seksualnemu dzieci. W załączeniu karty pracy dla dzieci mi.in. kolorowanka, puzzle, c...

Certyfikat "Chronimy Dzieci"

Szanowni Państwo, Z radością informujemy, że nasze przedszkole uzyskało certyfikat „Chronimy Dzieci” przyznawany przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę, w ramach udziału w programie „Chronimy Dzieci”. Szczegóły dotyczące programu znaleźć mogą Państwo w zakładce: O nas...

Drogie Dzieci! Dziś jest Światowy Dzień Świadomości Autyzmu. Zapraszam Was do obejrzenia poniższej animacji, byście lepiej zrozumiały, że każdy z nas jest inny, a przy tym wyjątkowy: https://youtu.be/QLv-dvLCgAg Drodzy Rodzice! Zapraszam Was do odwiedzenia mojego wpisu:  2-kwietnia-swiatowy-dzien-swiadom...

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z materiałami kampanii: Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży online Kompendium przygotowane przez ekspertów z Polskiego Centrum Programu Safer Internet (NASK i Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę), dotyczące zróżnicowanych aspektów bezpieczeństw...

Aplikacja edukacyjna „Necio”  http://www.necio.pl/  przeznaczona jest dla  dzieci w wieku 4 – 6 lat. Celem aplikacji jest wprowadzenie dzieci w świat internetu i przekazanie im podstawowych informacji na temat bezpieczeństwa w sieci. Aplikacja pomaga najmłodsz...

Szanowni Państwo, Przekazujemy zaproszenie na bezpłatne warsztaty umiejętności rodzicielskich, organizowane przez Przychodnię dla Dzieci i Młodzieży na ul. Zamiany 13. Szczegóły znajdziecie Państwo na plakacie:  Zaproszenie na warsztaty umiejętności rodzicielskich (pdf)...

Szanowni Państwo, Ośrodek Pomocy Pedagogicznej Rodzinie i Szkole „Żyjmy zdrowo”  www.zyjmyzdrowo.pl , który prowadzi w naszym przedszkolu warsztaty profilaktyczne w ramach projektu „Bezpieczeństwo dziecka” finansowanego przez Dzielnicę Ursynów, przygotowa...

20 listopada – Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka

W dniu 20 listopada 2019r. obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka przypadający w 30. rocznicę uchwalenia Konwencji o Prawach Dziecka. Z tej okazji każdą grupę odwiedziła Pani Dyrektor, rozmawiając z dziećmi o ich prawach i częstując nasze przedszkolaki łakociami.