KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WYDARZENIA

W zakładce WYDARZENIA zamieszczamy relacje z wydarzeń dotyczących całej społeczności przedszkolnej. Wydarzeń związanych z życiem poszczególnych grup prosimy szukać w zakładkach grupowych.

Dzień Dinozaura

26 lutego grupy Krasnali, Słoneczek i Jagódek świętowały Dzień Dinozaura. Zapraszamy do zapoznania się z relacjami z tego dnia w zakładkach grupowych. ...

Międzynarodowy Dzień Kota

Jagódki, Rybki oraz Motylki obchodziły Międzynarodowy Dzień Kota. Zapraszamy do zapoznania się z przebiegiem wydarzeń w galeriach poszczególnych grup....

Walentynki

15.02.2021
Walentynki

Walentynki

15.02.2021

Jagódki, Rybki, Biedronki oraz Sówki świętowały Walentynki. Zapraszamy do zapoznania się z przebiegiem dni tematycznych w poszczególnych zakładkach grup.   ...

Bale, bale w karnawale

W pierwszych tygodniach lutego nasze przedszkole mieniło się wszystkimi kolorami tęczy i nie tylko. Każda grupa tańczyła i bawiła się w rytmach skocznej muzyki podczas swoich małych bali karnawałowych. Zapraszamy do zapoznania się z relacjami w poszczególnych zakładkach grup....

Życzenia i upominki dla babć i dziadków

Każda grupa z naszego przedszkola doskonale pamięta o świętach ukochanych babć i dziadków. Z tej okazji przygotowali dla nich najróżniejsze upominki i życzenia. Więcej szczegółów w galeriach grupowych....

Wizyta byłej dyrektor przedszkola

Zapraszamy do zapoznania się z relacją Dyrektor Magdaleny Wasilewskiej-Badziak ze spotkania z byłą Dyrektor P126 panią Jolantą Kuźmińską oraz do przeczytania życzeń jakie dostaliśmy z okazji 30-lecia Przedszkola nr 126 "Zaczarowane Podwórko".

Wystawa prac konkursowych "Moje przedszkole za 30 lat"

Gorąco zachęcamy do podziwiania pięknych prac wykonanych przez dzieci z naszego przedszkola. Są to prace konkursowe na temat "Moje przedszkole za 30 lat". Wystawę można oglądać przy wejściu do przedszkola od strony ulicy Wokalnej. Konkurs został zorganizowany z okazji 30-lecia Przedszkola nr 126 "Zaczarowane Podw&oacut...

Choinka w Ratuszu

Nasze przedszkole tradycyjnie, jak co roku było organizatorem Przeglądu Plastycznego „Choinka Oświatowa w Ratuszu Dzielnicy Ursynów” pod patronatem Burmistrza Ursynowa. W tym roku motywem przewodnim były ozdoby z piernika. W dniu 4.12.2020 wspólnie z nami choinkę dekorowali pr...

Spotkanie ze Świętym Mikołajem

3 grudnia wszystkie grupy z naszego przedszkola brały udział w przedstawieniu przygotowanym przez Teatr Gargulec. Po przedstawieniu przybył Święty Mikołaj i w każdej sali zostawił dla przedszkolaków prezenty. Zapraszamy do zapoznania się z relacjami w zakładkach poszczególnych grup.

Warsztaty "Segreguj na 5"

27 listopada zgłoszone grupy z naszego przedszkola uczestniczyły w warsztatach "Segreguj na 5" organizowanych przez Fundację CULTURELAB. Po więcej szczegółów zapraszam do zakładek grup "2a Jagódki", "4a Sówki" oraz "4b Motylki". ...