KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WYDARZENIA

W zakładce WYDARZENIA zamieszczamy relacje z wydarzeń dotyczących całej społeczności przedszkolnej. Wydarzeń związanych z życiem poszczególnych grup prosimy szukać w zakładkach grupowych.

Film podsumowujący 30-lecie Przedszkola nr 126

Gorąco zachęcamy do obejrzenia filmu podsumowującego wydarzenia związane z obchodami 30-lecia naszego przedszkola. ...

Certyfikat uznania za udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym "Piękna Nasza Polska Cała"

W roku szkolnym 2020/21 dzieci z grupy Jagódek brały udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym " Piękna Nasza Polska Cała".  Projekt miał na celu min: - kształtowanie szacunku dla własnego państwa oraz poczucia tożsamości narodowej, - rozwijanie u dzieci zainteresowań symbolami narodowymi, - poznan...

Zakopanie Kapsuły Czasu z okazji 30-lecia Przedszkola Nr126

17 czerwca w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste zakopanie Kapsuły Czasu z okazji 30-lecia Przedszkola. Podczas tej szczególnej uroczystości w przedszkolu gościli Burmistrz Dzielnicy Ursynów Rober Kempa, Zastępca Burmistrza Klaudiusz Ostrowski oraz Naczelnik Wydziału Oświaty i Wychowania Joanna Sien...

Pożegnanie przedszkola

15 czerwca odbyło się oficjalne pożegnanie naszych wspaniałych zerówek.  Żegnamy dzieci z poczuciem, że w przedszkolu zdobyły ogrom umiejętności, wiedzy i są w pełni gotowi na nowe wyzwania, jakie przyniesie im szkoła.  Dziękujemy za wspólny czas i życzymy samych sukcesów i cudownych ...

Wycieczka do Parku Rozrywki Julinek

W czwartek, 9 czerwca, grupa Sówek odwiedziła Park Rozrywki Julinek, znajdujący się przy szkole cyrkowej. Na miejscu czekała nas moc atrakcji! Zaczęliśmy od zabaw na dmuchańcach, następnie w małych grupach graliśmy w Mini Golfa. Kolejnym punktem w harmonogramie były zabawy w wesołym miasteczku. Ścigaliśmy się ...

Zabawa z okazji Dnia Dziecka

Z okazji Dnia Dziecka nasze przedszkole odwiedzili wyjątkowi goście, wśród nich był klaun Bebe, który miał piłkę spełniającą życzenia. Wystarczyło rzucić piłką do celu, aby nasze marzenia się spełniły.  Do tego dużo tańczyliśmy, skakaliśmy i łapaliśmy bańki mydlane.  Najlepiej zobaczyć na wł...

Dzień Mamy

26.05.2021
Dzień Mamy

Dzień Mamy

26.05.2021

Wszystkie grupy dzielnie pracowały nad przygotowaniem czegoś niezwykłego w prezencie dla ukochanej mamy. Zapraszamy do galerii grupowych do zapoznania się z krótkimi relacjami.   ...

Teatr Prima "Złota Rybka"

24 maja nasze przedszkole odwiedził Teatr Prima. Bardzo lubimy takich gości. Z przyjemnością oglądaliśmy przedstawienie o "Złotej Rybce". Przedszkolaki z wielkim zaangażowaniem pomagały rybakowi i udzielały ważnych wskazówek.  ...

Światowy Dzień Pszczół

Wyjątkowe święto naszych skrzydlatych przyjaciół - pszczół - obchodziły grupy Krasnali i Rybek. Zapraszamy do zapoznania się z relacjami w zakładkach grupowych. ...

Międzynarodowy Dzień Ziemi

22 kwietnia obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ziemi. Poszczególne grupy przygotowały ciekawe zajęcia. Zapraszamy do zakładek grup Jagódek, Rybek oraz Sówek. ...