KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

ZAJĘCIA DODATKOWE

Rok szkolny 2020/2021

ZAJĘCIA DODATKOWE BEZPŁATNE:

Zajęcia dodatkowe bezpłatne odbywają się w godzinach pracy przedszkola.

Język angielski

Grupy I i III w środę

Grupy II we wtorek

Grupy IV w poniedziałek i w środę

Rytmika

Grupy I i III we wtorek

Grupy II w piątek

Grupy IV we wtorek i w piątek

Religia

Grupy II, III, IV poniedziałki, wtorki i/lub czwartki
(do udziału w zajęciach z religii potrzebna pisemna deklaracja od rodziców)

Podstawa prawna organizacji zajęć dodatkowych bezpłatnych: Ustawa z dnia 13 czerwca 2013 roku o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2013r. poz 827)

Zajęcia „Sportowe przedszkole”

Dla grup 5 i 6-latków w środy.
Zajęcia „Sportowe przedszkole” finansowane są przez Dzielnicę Ursynów.

 
ZAJĘCIA DODATKOWE PŁATNE:

Odbywają się po godzinach pracy przedszkola i są prowadzone przez instruktorów.

Zajęcia Aikido

Zajęcia odbywają się na sali ruchowej Przedszkola nr 126 „Zaczarowane Podwórko” w czwartki o godzinie 17.30.

Prowadzą instruktorzy Aikido.

Piłka nożna

Zajęcia odbywają się na sali gimnastycznej SP 319 we wtorki i czwartki o godzinie 16.00.

Prowadzą trenerzy Szkółki Piłkarskiej Gol Dariusz Chylak i Piotr Zawadzki.

Taniec

Zajęcia odbywają się na sali ruchowej Przedszkola nr 126 „Zaczarowane Podwórko” we wtorki o godzinie 17.30.
Prowadzi instruktorka Szkoły Tańca „Mandaryna”.

 

Zapisy na zajęcia dodatkowe oraz dokonywanie opłat u instruktorów.

BARDZO WAŻNE !!!

Przypominamy, iż rodzice mają obowiązek odebrać swoje dzieci do godz.17.30 i przekazać je pod opiekę instruktorów zajęć dodatkowych. Nauczyciele nie przekazują dzieci na zajęcia.

Istnieje możliwość pisemnego upoważnienia instruktorów do odbioru dziecka przed zajęciami.