KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Certyfikat uznania za udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym "Piękna Nasza Polska Cała"

W roku szkolnym 2020/21 dzieci z grupy Jagódek brały udział w Międzynarodowym Projekcie Edukacyjnym " Piękna Nasza Polska Cała". 

Projekt miał na celu min:

- kształtowanie szacunku dla własnego państwa oraz poczucia tożsamości narodowej,
- rozwijanie u dzieci zainteresowań symbolami narodowymi,
- poznanie historii, tradycji, architektury, przyrody swojego regionu (dostrzeganie piękna ojczystego miejsca)
- budzenie poczucia więzi z najbliższym otoczeniem – rodzina, przedszkole, miejscowość.
W ramach realizacji projektu dzieci wraz z nauczycielami wykonały 20 zadań poszerzających ich wiedzę o ojczyźnie i wartościach patriotycznych. Relacje z realizowanych zadań można znaleźć w zakładce "Piękna Nasza Polska Cała" oraz w zakładce grupy Jagódek. Za udział w projekcie otrzymaliśmy certyfikat uznania oraz dyplomy dla uczestników. Liczymy na kontynuację projektu w następnych latach.