KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt Edukacyjny "Drzewa" - I etap

Rozpoczęliśmy projekt edukacyjny "Drzewa", według założeń pracy metodą projektów.


Praca metodą projektów realizowana jest w trzech etapach. Pierwszy, który właśnie zrealizowaliśmy, opiera się na podsumowaniu wiedzy i postawieniu pytań. 

Sówki postawiły następujące pytania:

1. Jak powstają nasiona?

2. Jak z nasion wyrasta drzewo?

3. Ile lat potrzebuje drzewo, żeby stać się wielkie?

4. Ile lat ma najstarsze drzewo?

5. Dlaczego drzewa wykrzywiają się?

6. Kiedy i jak długo trzeba podlewać drzewo?

7.  Jak drzewa upadają i co się z nimi dzieje po upadku?

8. Czy bociany robią gniazda na drzewach?

9. Jak urosło pierwsze drzewo?

10. Jak zrobić domek na wysokim drzewie? Czy na wysokich drzewach można robić domki?

11. Kto maluje znaki na drzewach?

12. Czy malowanie na drzewach im szkodzi?

 

Serdecznie zachęcamy Państwa do pomocy w poszukiwaniu odpowiedzi na postawione pytania.